Hur använder man torrents?

Hur använder man torrents?

För att kunna använda sig utan av torrent-fil måste man ha en BitTorrent-klient. Det är ett program som tolkar innehållet i filen och kommunicerar med de BitTorrent-trackers som agerar mellanhänder för att du och andra användare ska kunna dela med er av filer. En sådan klient går att ladda hem till de flesta enheter och operativsystem. Vi ska nu titta närmare på några av alternativen.

Den officiella klienten heter helt enkelt BitTorrent. Den finns tillgänglig för Windows-, Mac- och Androidenheter. Gratisversionen är reklambaserad och klarar bara av att dela filer men med betalversionen av programmet går det även att strömma video och den har även inbyggt antivirus. Ett program som blev känt för att vara en liten, snabb och smidig ersättare för den officiella klienten är µTorrent, eller mikrotorrent. µTorrent är kompatibelt med Windows-, Mac-, Linux- och Androidklienter. Det har inte alla funktioner som finns i den officiella klienten men kompenserar detta med sin effektivitet. Om man hellre vill ha möjligheten att använda torrents integrerad i sin webbläsare är det genomförbart om man väljer att använda webbläsaren Opera eller genom särskilda tilläggsprogram så som FlashGet. Detta är långt ifrån alla sätt att använda torrents. Det finns ett flertal andra klienter och man får helt enkelt prova sig fram tills man hittar ett upplägg som passar en själv.

hur använder man torrents

Kan man använda torrents på sin iPhone eller iPad?

Detta är en fråga som många antagligen ställer sig. Det finns ingen officiell lösning som möjliggör att man använder torrents på dessa enheter. Den nyligen lanserade funktionen att strömma video med BitTorrent finns det däremot stöd för. Detta möjliggörs genom appen BitTorrent Now. Är man tekniskt lagd och har en Apple-enhet som blivit upplåst genom jailbreaking så är det möjligt att använda torrents. Då måste man använda sig av apparna Transmission eller Xunlei. Förvänta dig däremot ingen support då detta är väldigt nischade lösningar.