Hur du upptäcker farliga eller falska torrentfiler

Bedrägerier och oärliga P2P-personer använder falska torrenter för att genom phishing klura ut människors identiteter, lura dem på sina pengar eller vandalisera datorer via malwareinfektioner. Motiven kan vara många och metoderna olika, men vad som står klart är att bedragare dessvärre är ett givet och okontrollerbart faroinslag när du ska ladda ned filer på nätet.

Lyckligtvis behöver du inte vara en av dessa människor. Det finns några tydliga tecken på att en torrentfil du tittar på är falsk eller bör i alla fall hanteras noggrant.

Nedan finns 10 tips som hjälper dig att hitta en falsk torrentfilm eller musikfil.

Akta dig för torrents med många seeds med få eller inga kommentarer

Bedragaruppladdare kommer ofta att förfalska antalet seeds och delare. Med hjälp av programvaruverktyg som BTSeedInflator kommer dessa missbrukare att få sina torrenter att se ut som 10 000 eller fler användare delar den.

Om du ser dessa typer av massiva seed/peer-nummer, utan att det finns användarkommentarer på filen, skulle du vara klok att undvika den filen!

Varje sann torrent som har mer än några tusen frön bör också ha positiva användarkommentarer. Om inte, tittar du förmodligen på en falsk/dålig torrent.

Kolla på verifikationsstatus på torrenten

Vissa torrentsidor använder faktiskt en kommitté av kärnanvändare som finns till för att bekräfta och “verifiera” torrenter.

Medan dessa verifierade filer är små i antal, är de mycket sannolikt sanna torrenter som du kan lita på. Håll din antimalware-programvara uppdaterad och aktiv, och “verifierade” filer ska vara säkra att ladda ner.

Bekräfta filmutgivningsdatumet med en tredje part

För helt nya filmströmmar, ta en minut för att besöka IMDB och verifiera utgivningsdatumet.

Om torrenten har släppts före det aktuella filmdatumet, lita inte på det.

Visst, det finns en möjlighet att det kan vara den riktiga saken, men mycket oftare är det inte så varsam.

Du kan oftast lita på AVI- och MKV-filer (men undvik WMA och WMV-filer)

För det mesta finns sanna filmfiler i antingen AVI- eller MKV- format.

Omvänt är den stora majoriteten av WMA och WMV- filer falska. Medan det finns några autentiska exempel, kommer filer som slutar i .wma och .wmv-tilläggen att länka till andra webbplatser för att få betalda codecs eller nedladdningar av skadliga program.

Bättre för att undvika dessa typer av filer helt.

Var försiktig med RAR, TAR, & ACE-filer

Ja, det finns legit uppladdare som använder RAR- arkiv för att dela filer, men för filmer och musik är flertalet av RAR och andra arkivtypsfiler falska.

Torrent-missbrukare använder RAR-formatet för att dölja Trojan-format för malware och codec-scam-filer. Videon du laddar ner är redan komprimerad, så det är inte nödvändigt att komprimera det ytterligare i ett av dessa format.

Om du ser en attraktiv torrentfilfil som finns i formatet RAR, TAR eller ACE, var mycket försiktig med det och granska dess listade filinnehåll innan du laddar ner det.

Om det inte finns någon lista över innehållet, lita inte på det. Om fillistan visas, men den innehåller en EXE eller annan textbaserad instruktion (mer om dem nedan), fortsätt sedan.

Läs alltid kommentarerna

Vissa torrentsidor som kommer att fånga användar kommentarer på enskilda filer.Gilla eBay-återkoppling på andra eBay-användare kan dessa kommentarer ge dig en känsla av hur legitim filen är.

Om du inte ser några kommentarer på en fil, var misstänksam. Om du ser några negativa kommentarer på filen, gå vidare och hitta en bättre torrent.

Akta dig om lösenordsinstruktioner, speciella instruktioner eller EXE-filer ingår

Om du ser en fil i filmen / musikfrekvensen som säger “lösenord”, “speciella instruktioner”, “codec instructions”, “unrar instruktioner,” viktigt läs mig först “,” ladda ner instruktioner här “, då risken att denna torrent är en bluff eller falsk går långt upp.

Initieraren här ser sannolikt ut att omdirigera dig till en skuggig webbplats för att ladda ner en tvivelaktig filmspelare som en förutsättning för att öppna filfilen.

Dessutom, om det finns en EXE eller annan exekverbar fil medföljer, så undviker du verkligen att nedladdning av torrent. Körbara filer för filmer och musik ska vara en jätteröd flagga!

EXE-filer och alla lösenord eller särskilda nedladdningsinstruktioner är sannolikt ett tecken på att du borde hitta en bättre torrenthämtning någon annanstans.

Undvik att använda följande programvara

Vissa torrentprogramvarukunder har tjänat ett dåligt rykte för skadlig skadlig kod, bedrägliga codec-nedladdare, keyloggers och trojaner.

Våra läsare har upprepade gånger uppmanat oss att varna för att använda BitLord, BitThief, Get-Torrent, TorrentQ, Torrent101 och Bitroll.

Akta dig för spårare som inte kan hittas på Google

Öppna de publicerade torrentuppgifterna och kopiera-klistra in spårningsnamnen till Google. Om en spårare är legitim får du se ett antal Google-träffar där många torrentwebbplatser pekar på den kopierade pastorn.

Om spåraren är falsk hittar du många orelaterade träffar på Google, ofta med orden “falska” som P2P-användare efter varningar på den falska spåraren.

Använd endast dessa mediaspelare

Det här är många pålitliga film- och musikspelare för Windows, Mac, Linux och din smartphone.

Några är bland annat WinAmp, Windows Media Player (WMP), VLC Media Player, GMPLayer och KMPlayer … bland andra.

Gör en snabb Google-sökning efter vilken mediespelare du inte känner till. Med så många ansedda alternativ riskerar du inte att ladda ner och installera någonting du aldrig hört talas om. Det kan slutligen bli annat än skadlig kod!