Var hittar man torrents?

Var hittar man torrents?

Torrents används för vitt skilda ändamål. Spelföretagen använder ofta BitTorrent-tekniken för att minska belastningen på deras servrar när de lanserar uppdateringar till sina spel. Linuxdistributioner som kan vara omfattande i storlek använder lika så ofta torrents för att möjliggöra att så många som möjligt kan ladda hem distributionerna utan att belasta deras egna eller allmänna servrar. Tekniken har snabbt blivit populär då brandbredd kan vara kostsamt och ofta behövs till andra ändamål än massdistribution. Att då kunna låta användarnas egen bandbredd stå för en del av distributionsbelastningen har tilltalat många.

var hittar man torrents

Var man hittar torrents beror mycket på vilket innehåll man söker. En snabb sökning efter relevanta nyckelord på Google, Bing, DuckDuckGo, Yahoo eller annan valfri sökmotor ger en ofantlig mängd resultat. Vilka är då nyckelorden? I stort sett alla begrepp som är kopplade till BitTorrent-tekniken ger resultat som leder till torrents: ”torrents”, ”torrenter”, ”torrent tracker”, ”bittorrent tracker”, ”torrent list” eller ”torrent search engine” är samtliga relevanta begrepp. Är man inte intresserad av att leta så är Altervistas Torrent Search Engine en av de största sökmotorerna för torrenter. Då den inte har något filter för innehåll kan man däremot riskera att hitta i stort sett vad som helst där.

Finns det särskilda metoder för att hitta torrents?

Då Sverige är förhållandevis litet lönar det sig alltid att tänka engelskt. Det vill säga att man använder engelska former av de nyckelord man kommer fram till är relevanta för det man söker. Man kan ställa sig ett antal frågor för att enklare precisera vad man är ute efter. Vad letar jag för innehåll? Kommer man fram till att man söker filmer så bör nyckelorden i en sökning vara ”torrents” och ”movies”. Vill jag ha filmer i en viss upplösning? Kommer man fram till att man vill att filmen ska vara i HD så kan man tillföra nyckelorden ”hd” eller ”mkv”. På detta sätt kan man hela tiden precisera sin sökning för att slippa material man ändå inte är intresserad av.